תאונות דרכים:
שכר טרחת עוה"ד קבוע בחוק, ומשולם באחוזים מסכום הפיצוי שנקבע לנפגע, בסופו של ההליך.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה- 1975 ( הנקרא גם חוק הפלת"ד) הינו חוק סוציאלי, שמהותו להעניק פיצויים על נזקים (גופניים ונפשיים), למי שנפגע בתאונת דרכים (למעט במקרים חריגים שמפורטים בחוק, כגון: נהג חסר ביטוח חובה ו/או נהג חסר רישיון נהיגה תקף ועוד).
החוק קובע אחריות מוחלטת בתאונת דרכים, ואין חשיבות לשאלה מי אשם בתאונה. כך, שגם מי שאשם בגרימת התאונה זכאי לקבל פיצויים בשל נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונת הדרכים.
באופן כללי, הפיצוי ניתן על ידי חברות הביטוח המבטחות את כלי הרכב המנועי בביטוח חובה בר תוקף. במקרים בהם נפגע הולך רגל מרכב חסר ביטוח חובה ו/או מרכב שזהותו אינה ידועה ו/או שזהות הנהג אינה ידועה- הפיצוי ניתן על ידי קרנית.
אדם שנהג או הוסע ברכב ונפגע בתאונת דרכים, זכאי לקבל פיצויים, על נזקי הגוף שנגרמו לו בתאונה, מחברת הביטוח שביטחה את הרכב בו נהג ו/או הוסע.
תאונת דרכים יכולה להיחשב גם במקרים של תאונה עצמית, כניסה לרכב ו/או ירידה ממנו, בעת חניית הרכב, תיקון ו/או טיפול דרך, הדרדרות רכב, דחיפת רכב, נוסע באוטובוס ו/או ברכבת, תאונות פגע וברח (בהן הפיצוי יעשה בד"כ על ידי קרנית), רוכב בטרקטורון, נהג מלגזה ועוד.
תאונת דרכים המתרחשת בדרך לעבודה או בחזרה מהעבודה מהווה תאונת דרכים ועשויה להיחשב גם כתאונת עבודה, ובמקרה כזה חלה מערכת עליה חוקים נוספת מכוח חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה- 1995.
[להרחבה בנוגע לתאונת דרכים שהנה תאונת עבודה – ראה התייחסות בפרק פגיעה בעבודה]
מטרת הפיצוי על פי חוק הפיצויים, הנה להחזיר את הנפגע למצב הכלכלי שבו היה נמצא, לולא התרחשה התאונה. חישוב הפיצויים מתבצע באמצעות כללים ברורים שנקבעו בפסיקת בתי המשפט, שנועדו לאפשר את חישוב הנזק בכל מקרה לגופו.
בתביעות על פי חוק הפיצויים, על הנפגע להגיש בקשה למינוי מומחים רפואיים ובית המשפט הוא הממנה מומחה רפואי אובייקטיבי מטעמו בתחומי הרפואה השונים, ככל שמובאים בפניו מסמכים רפואיים המהווים "ראשית ראייה" למינוי. המומחה הרפואי שמונה בודק את הנפגע ועורך חוות דעת מקצועית הקובעת, אם כתוצאה מהתאונה נותרה לנפגע נכות ומה שיעור הנכות. המומחה הרפואי מתבסס על בדיקה שהוא עורך לנפגע ועל המסמכים הרפואיים שמועברים אליו על ידי הצדדים.
שכר טרחת עוה"ד קבוע בחוק, ומשולם באחוזים מסכום הפיצוי שנקבע לנפגע, בסופו של ההליך. רק כשמתקבל פיצוי לנפגע משולם שכר הטרחה של עוה"ד, מתוך סכום הפיצויים שמשולמים על ידי חברת הביטוח.
התיישנות – תביעות בגין תאונות דרכים מתיישנות 7 שנים מקרות התאונה.
חשוב לשים לב, שרק עו"ד המתמחה בייצוג נפגעים בתאונות דרכים מול חברות הביטוח ומול המוסד לביטוח לאומי (כשהתאונה הנה גם תאונת עבודה), יכול לדאוג לייצוג מיטבי של הנפגע ולמימוש זכויותיו המלאות.
משרדנו מתמחה בייצוג נפגעים בתאונות דרכים, על פי חוק הפיצויים.