תאונות ברשות הרבים

פגיעות רבות של אנשים נגרמות בשל מפגעים שנמצאים ברשות הרבים, לדוגמא מכשול בכביש, בורות, מדרכות שבורות או פגומות, מכסי ביוב פתוחים או בולטים, רצפה מחליקה בשל לכלוך ו/או רטיבות, שיפועים מסוכנים ומחליקים, שפת מדרכה גבוהה מידיי, שיחים בולטים, עצים נוטים ליפול, מגלשה מסוכנת ולא מגודרת, נדנדה שבורה ועוד.

חלק מהמפגעים עשויים להימצא בשטח פרטי, כגון אולם אירועים, מסעדה, בית, בניין מגורים, קניון, מקום עבודה ועוד; וחלקם עשויים להימצא בשטח ציבורי, כגון: רחובות וכבישים, גני שעשועים, פארקים ועוד.

אדם שנפגע ברשות הרבים ומבקש לקבל פיצוי על נזקיו, צריך לתבוע את הגוף- הבעלים ו/או המחזיק ו/או המשתמש ו/או המפעיל של המקרקעין שבשטחו נגרם הנזק והתרחש האירוע. פעמים רבות לאותו גוף קיים ביטוח צד שלישי אצל חברת ביטוח, במסגרתו מכוסים נזקים של צד שלישי (הנפגע/ המבקר במקום) בשטח המבוטח.

על הנפגע להוכיח שהגוף הרלוונטי, בעל המקרקעין, או האחראי עליו (לדוג' בעל מקרקעין פרטי- בעל דירה או הרשות המקומית שבשטחה ארע הנזק)  התרשל באחזקת המקרקעין, לא מנע את קיומו של המפגע או לא סילק אותו, ושקיים קשר סיבתי ישיר בין אותה התרשלות לבין הנזק הגופני שנגרם לנפגע. כשיוכיח זאת, יוכל הנפגע לקבל פיצוי מחברת הביטוח שביטחה את אותו גוף.